HCC!Forth interessegroep

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Wij zijn een groep enthousiaste gebruikers van de programmeeromgeving Forth. Forth is geen gewone programmeertaal, maar een buitengewoon interactieve programmeeromgeving. Niet alleen draait het op de Apple, Linux en Microsoft, het is ideaal om applicaties te maken op microprocessoren, van de aloude 8051 to the moderne Raspberry Pico. De Interessegroep HCC!forth heeft voor al deze systemen (meestal zelfgebouwde) omgevingen, en publiceert besturingen van knipperende leds tot heuse robots.

De HCC forth IG is er trots op deel uit te maken van de grootste computergebruikersvereniging ter wereld: de HCC. Tevens voelen we ons verbonden met de internationale Forth wereld, en worden we soms aangeduid als FIG CHAPTER HOLLAND. IG betekent interessegroep, in oude publikaties vindt U ook wel "Forth gg".

You may not be able to understand Dutch. Be informed that google does a good job in translating our pages.

De Forth IG houdt zich bezig met de programmeeromgeving Forth, in de breedste zin. In tegenstelling tot andere talen betekent dat ook het schrijven van compilers. In de 40 jaar van haar bestaan hebben leden talloze compilers geschreven. Ook voor b.v. de AVR microcontrollers (Arduino) en MSP430 levert de Forth IG goed gedocumenteerde ontwikkelomgevingen. Daarmee worden allerlei applicaties gemaakt, veelal ook besturingen die leunen op electronica. Ook voorbeeldprogramma's en drivers voor MSP430 en AVR zijn volop beschikbaar.

Forth is een modulair opgebouwde, met nieuwe instructies uitbreidbare programmeeromgeving, die weinig geheugenruimte behoeft. Applicaties worden in Forth interactief ontwikkeld, getest en beheerd. Dit zorgt voor een relatief korte ontwikkeltijd. Forth is geschikt voor toepassing in kleine systemen, alsook voor snel en smerig programmeren in een Linux of MS-Windows omgeving tot aan de bagage programmatuur in Dubai vliegveld, een programma met miljoenen regels.

Onze doelstellingen

Het gebruik van de programmeertaal Forth propageren

Informatie over Forth verschaffen

Leden helpen met Forth

Forth-implementaties en toepassingen verspreiden

Activiteiten

Onze activiteiten zijn Forth systemen en Forth software ontwikkelen, robots bouwen en besturingen. Ook de Tingel-Tangel's zijn een bekende ontwikkeling van onze groep. Daarnaast houden we tweemaandelijks een bijeenkomst.

Meer in de rubriek Werkgroepen.

Een introductie

Dit is de uitleg van de home menu tab, met een iets andere insteek.

  • Forth - Wat is Forth?
  • Agenda, de bijeenkomsten en eventueel andere evenementen. Verslagen eerdere bijeenkomsten.
  • Producten : Software, hardware, documentatie, cursussen, downloads. U ziet daar bijvoorbeeld noForth, 8052-ANS-Forth, CHForth, ByteForth, ciforth, het 'Egelboek, de Bamboe of het ATS-Bordje, een Microcontroller Netwerk en Sumo-robot Geesink.
  • Links naar andere sites
  • Stuur een e-mail voor uw vragen, opmerkingen of bestellingen.

Actueel

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!forth

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden