HCC!Forth

HCC!forth

HCC!Forth interessegroep

Wij zijn een groep enthousiaste gebruikers van de programmeertaal Forth. De HCC forth gg is er trots op deel uit te maken van de grootste computergebruikersvereniging ter wereld: de HCC. Tevens voelen we ons verbonden met de internationale Forth wereld, en worden we soms aangeduid als FIG CHAPTER HOLLAND.

Webpages in English

forthgg-20090411-1 forthgg-20090411-6 forthgg-20090411-3 forthgg-20090411-8 forthgg-20090411-11

De Forth gg houdt zich bezig met de programmeeromgeving Forth, in de breedste zin. Ook voor b.v. de AVR microcontrollers (Arduino) en MSP430 levert de Forth gg goed gedocumenteerde ontwikkelomgevingen. Ook voorbeeldprogramma's en drivers voor MSP430 en AVR zijn volop beschikbaar.

Forth is een modulair opgebouwde, met volledig nieuwe instructies en een uitbreidbare programmeeromgeving, die weinig geheugenruimte behoeft. Applicaties kunnen in Forth meestal interactief worden ontwikkeld en beheerd. Deze eigenschappen resulteren in een relatief korte ontwikkeltijd en maken Forth uiterst geschikt voor toepassing in kleine systemen.


Een introductie

  • Forth - Wat is Forth?
  • Agenda, de bijeenkomsten en eventueel andere evenementen. Verslagen eerdere bijeenkomsten.
  • Producten : Software, hardware, documentatie, cursussen, downloads. Wilt u meer weten over bijvoorbeeld noForth, 8052-ANS-Forth, CHForth, ByteForth, ciforth, het 'Egelboek, de Bamboe of het ATS-Bordje?
  • Applicaties ; Beschrijving van Microcontroller Netwerk en Sumo-robot Geesink
  • Links naar andere sites
  • Stuur een e-mail voor uw vragen, opmerkingen of bestellingen.